miércoles, 17 de septiembre de 2008

Actes a Barcelona: visita del company Bruno Lima Rocha de la FAG de Porto Alegre


Aquest mes de setembre, ens visita el company Bruno Lima Rocha, company anarquista brasiler, militant de la Federació Anarquista Gaucha (FAG - www.vermelhoenegro.org/fag ), politòleg, periodista i fins a fa uns mesos Secretari de Relacions Internacionals de la FAG. El company va arribar a l’Estat Espanyol el dia 14 de Setembre i s’anirà el 29 d’aquest mateix mes, estant previst que passi per Barcelona els dies dijous 18 i divendres 19 de setembre. Altres xerrades-debat tindran lloc a Madrid, València, Burgos, Sevilla, Marinaleda, Euskadi, Lisboa i París.

Compromès en la lluita pels interessos de les majories empobrides i les seves formes d’organització, tant a Rio Grande com a Brasil i en tota l’Amèrica Llatina, sota els principis de democràcia directa, lluita popular, la solidaritat i la independència de classe, és un destacat militant de la Federació Anarquista Gaucha de Porto Alegre (FAG), de la qual ha estat, com hem dit anteriorment, Secretari de Relacions Internacionals fins a fa uns mesos, i de l’anarquisme organitzat i inserit socialment d’Amèrica Llatina.

Aquesta visita es deu a una invitació realitzada pel grup Solidaridad Libertaria de la CGT de Burgos, en el marc de la seva activitat solidària i de treball en comú amb les organitzacions de l’esmentat anarquisme organitzat i inserit socialment d’Amèrica Llatina: Federació Anarquista d’Uruguai (FAU), Federació Anarquista Gaucha de Porto Alegre (FAG), Forum Nacional de l’Anarquisme Organitzat de Brasil (FAO), els companys argentins, etc.

El company és un dels autors del document titulat “Documento Wellintong Gallarza i Malvina Tavares: material de treball cap a la formació teòrica conjunta FAU-FAG” i vindrà a fer una gira per diferents ciutats de l’Estat Espanyol i si pot ser també alguna de Portugal i de França, amb la finalitat d’establir contacte amb companys/es anarquistes europeus i si pot ser amb organitzacions, i de passada debatre tenint en compte aquest document. No és un viatge propagandístic de la seva activitat, encara que és indubtable que durant la seva visita, i els debats en els quals intervingui, es parlarà de la mateixa.

Els companys anarquistes llatinoamericans, organitzats i inserits socialment (és necessari tenir en compte aquesta matisació, ja que els diferencia d’altres grups), des que es va crear SIL (Solidaritat Internacional Llibertària) han volgut debatre amb els companys d’altres regions del món, especialment amb els europeus. Aquest, és un dels motius del viatge. Així mateix, serà important que vegi que les condicions socials i polítiques són clarament diferents pel que els plantejaments dels uns i els altres necessiten matisacions segons la realitat de cada país, tenint en compte que l’actuació del capital globalitzat és la mateixa, però el desenvolupament arribat en una regió i una altra és molt dispar. També per a ells és un desig trobar una o diverses organitzacions anarquistes de referència, però aquest apartat ens sembla més complicat.

Dijous 18 de setembre de 2008

Xerrada-debat a l’Espai Obert (Violant d’Hongria 71) de Barcelona a les 17:30 h

Moviment llibertari: realitat, experiències, futur, coordinació internacional…

Ponents: Bruno Lima Rocha, Ferran Aisa, Pep Cara, Josep Maria Pi i Bernardo Rodríguez.

Presenta i modera: Emili Cortavitarte

Divendres 19 de setembre de 2008

Xerrada-debat a l’Espai Obert (Violant d’Hongria 71) de Barcelona a les 17:30 h

El moviment sindical front al capitalisme actual: situació, experiències i lluites, incidència del neoliberalisme i la crisi econòmica…

Ponents: Bruno Lima Rocha, Saturnino Mercader, Diego Rejón, Laura Gómez, Albert Rodríguez, Toni Casado, companys/es de SAS, Roca, Ensenyament,…